Belangstellingsformulier

Belangstelling

Indien u belangstelling hebt voor het aanmelden van uw kind voor de Latijnse School kunt u dit doen via onderstaand Belangstellingsformulier. Dit is nog niet definitief en brengt nog geen verplichting met zich mee.

Aanmelden

Rond de derde verjaardag van uw kind ontvangt u van de gemeente Amsterdam het definitieve aanmeldingsformulier voor de basisschool met vermelding van de uiterste dag waarop het kind moet worden aangemeld (dit hangt af van de geboortedatum).

U kunt uw kind alleen aanmelden door dit aanmeldformulier persoonlijk in te leveren bij de school van uw eerste voorkeur.

Wanneer u geen aanmeldformulier heeft, kunt u dit hier downloaden.

Data

De uiterste data voor het inleveren van het aanmeldformulier zijn voor kinderen geboren tussen

  • 1 mei en 31 augustus 2013: 1 november 2016
  • 1 september 2013 – 31 december: t/m 2 maart 2017 (naar school vanaf augustus)
  • 1 januari 2014 - 30 april 2014: t/m 1 juni 2017 (naar school vanaf 1 januari)
  • 1 mei 2014 – 31 augustus 2014: t/m 2 november 2017 (naar school vanaf 1 mei)

Voorrangsbeleid

U krijgt voorrang op de acht basisscholen die het dichtst bij uw woonadres liggen. U mag ook andere scholen kiezen, maar dan krijgt uw kind geen voorrang. Als er echter wel plek is op de basisschool van uw eerste keuze wordt uw kind daar geplaatst.

Aangezien de Latijnse School een basisschool in oprichting is, is er op dit moment plaats voor iedere leerling, ongeacht het woonadres.

Plaatsing

Binnen drie weken na sluiting van de aanmeldperiode krijgt u bericht van de school waar uw kind geplaatst kan worden. U moet daarna binnen twee weken bij deze school aangeven of u uw kind daadwerkelijk daar wilt inschrijven. Hierna zijn u en de school verzekerd van het plaatsen van uw kind.